Nemzetközi motorkocsi találkozó az MVP-ben
  Vonatozás 2004/8, 2004.07.10. szombat


Nemzetközi motorkocsi találkozó


A Nyugatiban szokásos az élet, de most már két "asszisztens" lebzsel a jegyautomata mellett, nagyon szívélyesen segítenek a jegyváltóknak, utána próbálnak tarhálni a visszajáró apróból. Én csak egy jegyár kedvéért léptem a géphez, de a mind a kettő rámozdul, inkább megnyomom a törlés gombot és hagyom a fenébe.

A Füsti felé ez a vonat indul: BCmot 353, Cx, BCx, BCmot 390. Elég sok az utas, de még kényelmesen elférünk.

A parkban már felsorakoztak a résztvevők, tetszik a látvány. Leghosszasabban az egyes számú kedvencem a Bbmot körül nosztalgiázok. Sokáig nézegetem a belsejét is. Hja a régi szép idők ...

Örömmel fedezem fel a cseh 850-est is, kívül-belül nagyon hasonlít Janinkára, de ez a típus egy régebbi példánya. Tetszik a két osztrák kocsi is és nagyon érdekesnek találom a szlovák színekben induló Skoda motorkocsi belsejét is.

A járműparádé fellépői:

A járműparádé után megnézem belülről a Kék Villámot, most csak a kocsmakocsi alkotja a szerelvény középső részét és az 5145.14 sajátlábon vonult fel a parádén.

Egyéb programot nem találván magamnak, haza indulok a 13:13-kor induló vonattal. Ez most két motorkocsiból áll: ABnymot 502, BCmot 397. Jó sokan vagyunk a vonaton, hatodmagammal állok a második kocsi első peronján, ahová időnként bedől az első motorkocsi füstje a kocsi alatt elhelyezett kipufogóból. Kb. hét perc késéssel indulunk, 16:26-kor érkezünk a nyugatiba. (Ha jól emlékszem hét perc a meghírdetett menetidő.)

A pályaudvar előtt mozgássérült parkolóhelyeket jelez a tábla, ezt most egy taxisofőr meg egy nagydarab áruszállítónak tűnő figura útépítésnél használatos oszlopokkal keríti el, nyilván a mozgássérültek érdekében ...