Gullner Pages
  Vonatozásaim 2003

2003.05.13. kedd, Bp. Nyugati - Szolnok - Bp. Nyugati

2003/6.

Dolgozás és áramszünet

A Nyugatiban legalább 5 pénztár dolgozik, de így is sorok vannak, szerencsére rövidek. A vonat nagyjából félig vagy inkább kicsit jobban van tele. Nyugodt, eseménytelen út.

A szolnoki állomáson kicsit bámészkodok, először csak néhány furcsa gépezet és a tülkölés tűnik fel. Azután leesik a tantusz, hogy valószínűleg felsővezeték karbantartás van. Így a villanymozdony vonta szerelvények lendületből begurulnak az állomásra és diesel mozdonyok tolják ki őket a nyílt vonalra. Szajol felé indul egy másik vonat, az elején lehúzott áramszedőkkel a V63 156, először a villany gép három hosszút dudál: DUUU, DUUU, DUUU. Erre a diesel így válaszol: DUUU, DU, DUUU és elkezdi tolni a vonatot. A diesel jelen esetben az M62 001. A Hajdú IC-ét, élén a lehúzott áramszedős V43 1141-gyel az M44 165 tolja ki kicsit később. Közben visszaér a M62 001 és Budapest felé készül kitolni egy vonatot. Egy darabig a 6. vágányon jön-megy a frissen felújított M62 302. Valami próba menet lehetett.

Már mennem kéne hajtani a hasznot, de még megvárom az 5. vágányon áthaladó tehervonatot. Érdekes látvány ahogyan a V43 1007 lehúzott áramszedővel átsuhan az állomáson egy kamion szállító vonat elején.

Délutánra már eltűnt a sok kisegítő diesel. Van egy kis kavarodás a Kisújszállás - Cegléd vonat körül, jól megkésve érkezik egy aktív és egy passzív V43-mal az elején. Jó sokan felszállnak, én is. Azt gondoltam ezzel megyek Ceglédig és ott szállok át a sebesre. De mind a két gép leakad, erre mindenki leszáll, üresen árválkodik a három Bhv. A sebes nagyjából rendesen érkezik, jó sokan szállunk fel rá, de mindenki le tudott ülni. Legalábbis az utolsó kocsiban, ahol én is utazok. Abonyban és Cegléden jó sokan leszálltak, mentek haza munkából. Cegléden nem szállt fel senki, mint kiderült pár perccel korábban indult a szegedi gyors. Ezt futólag utol is értük Üllőn ahol a vágányzár miatt meg kellett várjuk a szembe jövő vonatot. Először arra gondoltam átszállok a szegedi gyorsra, de elment tőle a kedvem. Már a szegedi gyors is össze van barmolva ! (Abból a kocsiból, amiben ülök, sok ablakon kis sem lehet látni a festéktől. De hogy már Szeged felé is ez megy ...)

 

Vonatok:
  IC 602, Hajdú: Nyugati 8:40, Szolnok 10:10: V43 1141, Bp, Bp, Bp, Bp, WRR, Ap.
  S6103: Szolnok 16:45, Nyugati 18:18: V43 1083, Ap, By, B, B, Ap, Bhv, Bhv, Bhv.

Menetjegy: 100 km menettérti + 1 IC helyjegy: 2.088 Ft.

 

 E-mail: gullnerpages@gullner.hu